Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Φίλοι & εχθροί


Διπροσωπία…Τι να πρωτοπώ γι’ αυτή .Υποκρισία ,ανασφάλεια ,εγωπάθεια ,ψέμα ,εξαπάτηση ,δόλος ,είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να την προσδιορίσουν . Με λίγα λόγια διπρόσωπος είναι ό ,τι χειρότερο θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος .Πώς είναι δυνατό κάποιος να είναι ταυτόχρονα δυο διαφορετικές προσωπικότητες ; Πώς ανέχεται να είναι “ διχασμένη προσωπικότητα ” ;

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι γύρω μας είναι έτσι .Δηλαδή τι πολλοί ,οι περισσότεροι ! Ακόμα και άτομα που θεωρούμε “ φίλους ” . Γελάς ,μιλάς ,ξενυχτάς ,μεθάς μαζί τους και με το που “ γυρίσεις την πλάτη ” τα φτυάρια πιάνουν δουλειά ! Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό . Αφού ρε φίλε έχεις πρόβλημα με κάποιον και δεν τον γουστάρεις για τον έναν ή τον άλλον λόγο πάνε πες του το στα ίσα ,μίλα ντόμπρα και σταράτα ,πώς το λενε…Αλλά βέβαια ,τι λέω ! Στα λόγια όλα εύκολα είναι ,αλλά στην πράξη…Όλοι είναι κότες ,κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και μετά το παίζουν και άνετοι .Όχι φίλε μου ,αν νομίζεις πως είσαι μάγκας κάνεις λάθος ,γιατί δεν είναι μαγκιά η κατινιά και η υποκρισία ,να είσαι χαλαρός από μπροστά και από πίσω να σκάβεις λάκους ! Περισσότερο με “ αδερφάρα του κερατά ” μου μοιάζεις παρά με μάγκα .
Εσείς εκέι έξω που ουρλιάζετε και διαμαρτύρεστε συνεχώς για απάτες ,υποκρισίες και ψέματα…αν κοιτάξετε λίγο τα μούτρα σας στον καθρέφτη θα δείτε ότι δε διαφέρετε καθόλου από αυτούς που οι ίδιοι κράζετε !Πραγματικά έχω βαρεθεί με αυτήν τη ψευτομαγκιά και τη φλωριά που με περικυκλωνει .

Βγάλτε επιτέλους τις μάσκες σας ακόμα και αν τσαλακωθεί η εικόνα σας…Τουλάχιστον έτσι θα είστε πραγματοικοί ,θα είστε ο εαυτός σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου