Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κοίτα να δεις...

Πραγματικά ,υπάρχουν πολλές φορές που φτάνεις στα άκρα απ' το τίποτα ,θες να ξεσπάσεις και δεν ξέρεις γιατί ,νομίζεις ότι και να μιλήσεις κανείς δε θα σ' ακούσει ...λογικό! Αφού όπου και να κοιτάξεις γύρω σου βλέπεις υποκρισία ,αδιαφορία ,ζήλια ,κακία ,συμφέρον! Μα πού ζούμε τελοσπάντων ; Ο θάνατός σου η ζωή μου ; Εντάξει ,θα μου πεις είναι και οι φίλοι . Αλήθεια είναι ;

Τι είναι φιλία , που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει καραμέλα ; ΟΛΟΙ ενα μάτσο τσουτσέκια είμαστε ,τι να νιώσουμε από μια πραγματική φιλία ;Γιατί ,βλέπεις ,φιλία δεν είναι να σου λέω " σ'αγαπώ " και "θα 'μαι για πάντα δίπλα σου "  και μαλακίες...Αυτα είναι μόνο λόγια ...και από λόγια όλοι καλά πάμε , το θέμα είναι τι κάνουμε στην πράξη !

" Η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή " ,φίλη μου ,που λέει και γνωστή διαφήμιση! Σε λεπτομέρειες κρίνονται τα πάντα .

Λίγοι είναι αυτοί που κατά τη διάρκεια της ζωής μας θα αποκαλέσουμε " φίλους " με την πραγματική έννοια του όρου ,μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού! Έχεις να φας πολλά ψωμιά ακόμα για να πεις " ναι ,αυτός είναι πραγματικός φίλος " .Γιατί ένας φίλος πονάει όταν πονάς κι εσύ ,χαίρεται με τη χαρά σου ,κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές και να βρει κάποια λύση στα προβλήματα που σε απασχολούν ,ακούει ό,τι του λες ,από το πιο ανούσιο μέχρι το πιο σημαντικό θέμα , σε καταλαβαίνει ,σε  ν ι ώ θ ε ι  ! Το ίδιο κι εσύ !  Ξέρει πότε είσαι καλά και πότε όχι ,πότε θες να μιλήσεις ,να πεις κάτι που σε απασχολεί ,πότε του κρύβεις κάτι...σε ξέρει ,πώς να το κάνουμε ; Κα
 ι αυτό ισχίει είτε βρίσκεστε σε διπλανές πόρτες είτε στην άλλη άκρη του κόσμου .

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ! 19 χρονών τσουτσέκι δεν μπορείς να έχεις ζήσει όλα τα παραπάνω...φιλίες και κουραφέξαλα!Έχεις να ζήσεις πολλά ακόμα με το άτομο που κάποτε θα αποκαλέσεις " φίλο " . Ήμαρτον ρε αγαπουλίνια ,μωρουλίνια ,νινάκια και ότι ηλιθιότητα βαράει τον καθέναν ! Μην τα ισοπεδώνουμε και τα ξεφτιλίζουμε όλα πια!


Γι' αυτό λοιπόν απ' το πουθενά νιώθεις να πνίγεσαι ,θες να ξεσπάσεις και δεν μπορείς...Γιατί στην ουσία δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν...Το ξέρεις και ο ίδιος ότι δεν "μπορει " να σε ακούσει (νιώσει) κανείς ,γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να το κάνει ( ακόμα :P) .


Εξάλλου και το τραγούδι λέει " ...σε τούτη τη ζωή μόνοι ερχόμαστε και φεύγουμε πιο μόνοι... " . Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων , που απλά συνυπάρχουμε       :)



3 σχόλια:

  1. Ενα ΠΟΛΥ μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον συγγραφαια! Γιατι αυτα που λεει ειναι ΠΟΛΥ σωστα !
    Υπαρχει μια ιστορια που εχω ακουσει μερικα χρονια πρην, και που μ'αρεσε παρα πολυ, και νομειζω οτι εξιγει το νοημα της φιλιας!
    "Ηταν γενεθλια ενος παιδιου που εκλεινε τα 20 και καλεσε ολλους τους φιλους του στο σπιτι και ολλοι γλεντουσαν, τραγουδαγαν και χορευαν, αλλα αργουσε ο πατερας του που τον ειχε σαν μεγαλο αδελφο, σαν καλιτερο ΦΙΛΟ και ουσιαστικα ηταν πολυ δεμενοι μεταξη τους. Του πηρε τηλεφονο μια ωρα πρην και ειπε οτι ειναι στο δρομο και σε πεντε λεπτα φτανει! Ηδι ειχε σκωτινιασει...
    Τελικα χτιπαει το κουδουνι και ανιγοντας τη πορτα ολλοι βλεπουνε τον πατερα του παιδιου, αλλα φαινοταν κουρασμενος, το πουκαμισο του ηταν σκισμενο με κοκκινες λεκεδες απανο. Τους εξιγισε οτι βιαζοταν πολυ στο σπιτι στα γενεθλεια του γιου του και απο αγχος του δεν προσεξε εναν ανθρωπο, που περνουσε το δρομο και τον χτιπησε με το αυτοκινητο. Ο ανθρωπος παιθανε και τον εβαλε στο πορτμπαγκαζ και τωρα βρισκεται εκει, και ηρθε τωρα στο σπιτι μονο και μονο να ζειτισει βοηθεια απο τους φιλους του παιδιου του να κρειψουν το πτομα, αλιως θα παει φιλακη.
    Ξαφνικα ολλα τα παιδια αρχισαν να λενε μολονοτι αργισαν ηδι, και θα ηθελαν να βοηθεισουν αλλα πρεπει να φυγουν και αλλες παρομιες δικαιολογιες! Οι μοναδικοι που εμειναν ηταν η κοπελα του παιδιου και ο παιδικος του φιλος, που τον ειχε σαν αδελφο!!
    Οι τεσσεροις κατεβηκαν, μπεικαν στο αυτοκινητο και εφυγαν προς το δασος! Οταν εφτασαν βγικαν και μαζευτηκαν ολλοι πισω απο το αμαξι για να βγαλουν το πτομα. Οταν ο πατερας του παιδιου ανιξε το πορτμπαγκαζ τα παιδια ηδαν κουτια με κρασια, μπειρες, και αλλα ποτα και φαγιτα και με μεγαλη εκπληξη κιταξαν τον πατερα ο οποιος αρχισε να γιελαει και εξιγησε οτι το πουκαμησω το εσκισε οταν φωρτονε τα κουτια με ποτα στο αυτοκινητο και οι λεκεδες ηταν απο σαλτσα του μεσημεριανου που εφαγε στη δουλεια! Ολλοι αρχισαν να γιελανε και το γλεντι των γενεθλειων συνεχησε στην εξωχη με ποτα και φαγητα που αγορασε ο πατερας του παιδιου!

    Νωμειζω οτι αυτο που 8α η8ελε να πει ο συγραφαιας του αρθρου, αλλα και αυτο το μικρο κειμενο ειναι οτι δεν εχει σημασια ΠΟΣΟΥΣ φιλους "νομιζεις" οτι εχεις, αλλα ποσοι ΕΙΝΑΙ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φιλοι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ρόμπερτ ,καλό ...πολύ σωστό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jovanni, παντος μπραβο σου!! Απορω τι κανεις στη διακοσμιτικη και γιατι δεν πιγες για δημοσιογραφο....??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή